Новини

Мінцифри розробляє новий класифікатор професій для ІТ та діджитал-маркетингу, долучайтесь

08.09.2020

Міністерство цифрової трансформації України на своїй сторінці у Facebook повідомляє про створення нового класифікатора професій для ІТ та діджитал-маркетингу.

У чому проблема?

Останні десятиліття технології швидко розвиваються і люди здобувають сучасні спеціальності. Особливо це стосується сфери ІТ. Натомість український класифікатор професій залишається ще у радянських часах. В ньому відсутні сучасні професії.

В результаті роботодавці при офіційному оформленні співробітників вимушені підбирати під айтишників чи фахівців з діджитал-маркетингу якісь застарілі назви посад.

Як Мінцифри вирішує?

Нещодавно за ініціативи Мінекономрозвитку розпочалось реформування класифікатору професій.

На базі Національного агентства кваліфікацій утворена постійно активна робоча група для розробки нового, актуального класифікатора професій. До групи входять фахівці з різних міністерств та відомств, і в тому числі з Мінцифри. Адже новий класифікатор насамперед розробляється для ІТ-галузі.

Вже зараз нами за підтримки представників індустрії підготовлено перелік професій в ІТ та діджитал-маркетингу, який відповідає вимогам європейського класифікатору ESCO, але з урахуванням української специфіки.

Наразі до переліку включено 76 професій. І він ще доопрацьовується. Тому Мінцифри цікава ваша думка. Якщо ви ІТ-фахівець, кадровик чи власник бізнесу, напишіть на сторінці Мінцифри, під постом у коментах, ваші пропозиції до переліку ІТ-спеціальностей.

Знайти перелік можна за посиланням

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку