Новости

З серпня розширено перелік перевірок, які можна проводити податковій службі

27.08.2020

Фахівці ДПС у Львівській області повідомляють, що на час дії заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19) введено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України.

Проте у чинне законодавство внесено зміни. А саме 08 серпня 2020 року набрав чинності Закон України від 14 липня 2020 року №786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців». Цим Законом розширено перелік документальних та фактичних перевірок, які дозволено проводити у період карантину. До нього включено:

  • документальні позапланові перевірки, що проводяться на звернення платника податків;
  • документальні позапланові перевірки з підстав, коли розпочато процедуру реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, закриття постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, у тому числі, іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків;
  • фактичні перевірки у частині порушення вимог законодавства у сфері обігу пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи