Новости

Який код пільги вказується в податковій накладній при постачанні медичних товарів, звільнених від оподаткування ПДВ?

12.05.2020

Фахівці ДПС у м. Києві звертають увагу, що відповідно до Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 № 1307, у графі 9 табличної частини податкової накладної зазначається код відповідної пільги з ПДВ згідно з Довідником податкових пільг, який затверджений Державною податковою службою (далі – ДПС) станом на дату складання податкової накладної.

Графа 9 заповнюється у разі здійснення операцій з постачання товарів/послуг, звільнених від оподаткування ПДВ.

Тобто, при складанні податкової накладної за операціями з постачання товарів, звільнених згідно п. 71 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України від оподаткування ПДВ, у графі 9 табличної частини податкової накладної зазначається код пільги 14060544.

Довідково:  «Перелік товарів (у тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для виконання заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України та/або операції з постачання яких на митній території України звільняються від оподаткування податком на додану вартість» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2020 року № 224.

Код пільг по товарах, звільнених від оподаткування ПДВ, визначений Довідником пільг № 98/2, затвердженим ДПС 02.04.2020 року.

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи