Новости

НСЗУ почала публікувати дані у Єдиному державному веб-порталі відкритих даних

11.09.2019

НСЗУ "оприлюднює відомості, що можуть сприяти підвищенню якості медичного обслуговування за програмою медичних гарантій, розпорядником або володільцем яких вона є, з дотриманням вимог законодавства про захист персональних даних та щодо інформації з обмеженим доступом". Це закріплено постановою КМУ від 21 серпня 2019 року №753

Ми працюємо за принципами відкритості та прозорості. Нашою цінністю є доступність - як медичної допомоги для пацієнта, так і достовірної інформації - для всіх зацікавлених у ній користувачів. Надзвичайно важливу роль в цих процесах відіграють електронні інструменти.

Василь Півень, в.о. керівника відділу аналізу даних Національної служби здоров'я України: “Отримавши перші електронні дані від закладів охорони здоров'я, а згодом - і від аптечних закладів-партнерів, ми почали оприлюднювати їх на офіційному сайті НСЗУ. Сьогодні 8 інформаційних дешбордів містять основні електронні дані - доступні онлайн, актуальні та показові щодо результатів трансформації системи охорони здоров'я на первинній ланці та адмініструванні програми реімбурсації “Доступні ліки” Національною службою здоров'я.

Такий спосіб подачі інформації орієнтований на кінцевого користувача – громадськість та широку спільноту. Будь хто, може зайти на сайт та в зрозумілому інтерфейсі знайти інформацію, яка його цікавить. Додатково, ми починаємо публікувати наші дані у форматі відкритих даних. Наразі опубліковано 3 набори даних, що стосуються діяльності закладів з надання первинної медичної допомоги. Вони структуровані для машинної обробки. Тепер на їх основі можна створювати різні додатки, сервіси, бізнес-моделі. Зараз ми хочемо зібрати зворотній зв'язок від користувачів для покращення формату опублікованих даних. Відкриті дані допомагають споживачам покращувати ефективність управлінських рішень на будь-якому рівні”.

Наразі, опубліковані набори будуть оновлюватись 1 раз на місяць. Їх кількість буде зростати.

НСЗУ зараз активно співпрацює з проектом USAID ТAPAS (більше тут) над створенням API для автоматичного обміну інформацією між НСЗУ та порталом відкритих даних, що в свою чергу дозволить публікувати завжди актуальні дані на портал в автоматичному режимі.

Дані доступні для завантаження тут

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи