Новости

Внесено зміни до Порядку електронного адміністрування ПДВ

23.12.2022
Тема:

9 грудня під час чергового засідання Кабінета Міністрів України було прийнято рішення внести зміни до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість.
Так, з 13 грудня – з дня офіційної публікації в Урядовому кур’єрі 2022 року, почали діяти норми даної постанови Кабінета Міністрів України від 09 грудня 2022 р. № 1377 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість».
Даною постановою передбаченно, що не враховуються під час разрахунку показника ∑НаклОтр суми податку за отриманими платником податку податковими накладними та/або розрахунками коригування, зареєстрованими в Реєстрі, що складені за операціями, дата виникнення податкових зобов’язань за якими припадає (припадала) на період, протягом якого платник податку застосовував спрощену систему оподаткування з урахуванням особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України.
Тобто, в обрахунку показника ∑НаклОтр не будуть враховуватися суми ПДВ за податковими накладними, складеними за час перебування платника ПДВ на «спецгрупі» єдиного податку.
Окрім того, зазначається, що для осіб, реєстрація яких платником податку є призупиненою відповідно до пункту 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України, обрахунок показників, визначених цим пунктом, призупиняється на період використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Кодексу, та продовжує обраховуватися після відновлення реєстрації відповідних осіб платниками податку з 1 числа місяця, наступного за місяцем, у якому припинено використання особливостей оподаткування, встановлених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ “Перехідні положення” Кодексу.”

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи