Новости

Допомога по тимчасовій втраті працездатності: що необхідно знати?

19.10.2022

Оскільки дохід у вигляді допомоги по тимчасовій втраті працездатності (лікарняні) не включається до складу заробітної плати, то оподаткування такого доходу здійснюється у загальному порядку визначеному розд. IV Податкового кодексу, тобто за ставкою податку на доходи фізичних осіб 18%.

Особливості оподаткування доходів спеціалістів резидентів Дія Сіті встановлені п. 170.14 прим. 1 ст. 170 ПКУ . Зокрема, визначено, що  за ставкою 5% оподатковуються доходи платника податку – спеціаліста резидента Дія Сіті у вигляді:

а) заробітної плати;

б) винагороди за гіг-контрактом, у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням;

в) авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори.

Структуру заробітної плати, до якої включаються: основна заробітна плата; додаткова заробітна плата; інші заохочувальні та компенсаційні виплати визначено Законом про оплату праці.

Визначення видів виплат, що відносяться до основної, додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, здійснюється з урахуванням Інструкції зі статистики заробітної плати.

Допомога по тимчасовій непрацездатності відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці (п. 3.2 розд. III Інструкції).

За матеріалами Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи