Новости

ДПС тимчасово припинила надавати відповіді на звернення, які не стосуються режиму воєнного стану

29.03.2022
Тема:

Державна податкова служба України 15.03.2022 повідомила, що у зв’язку із запровадженням на всій території України воєнного стану ДПС та її територіальні органи тимчасово не будуть надавати відповіді на звернення підприємств, установ та організацій, звернення громадян, звернення платників податків про надання індивідуальних податкових консультацій, запити на інформацію, що не стосуються правового режиму воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення тощо. Зумовлено це пп. 69.9 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (далі — ПКУ), за яким перебіг строків, визначених податковим та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, зупинений для платників податків та контролюючих органів. Підрозділ 10 розд. XX ПКУ доповнено пп. 69.9 Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» від 03.03.2022 № 2118-ІХ, що набрав чинності 07.03.2022.

Наголошено, що розгляд звернень та надання індивідуальних податкових консультацій і відповідей на запити на інформацію відновляться після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи