Журнали

Бухгалтерія: бюджет 11 липня, 2022
26
В

Відкриті торги в умовах воєнного стану: як забезпечити виконання вимог ст. 17 Закону № 922? Рекомендації Мінекономіки

(коментар до листа Мінекономіки від 23.06.2022 р. № 3323-04/40967-06)

-A
A+

Людмила Линник, юрист газети «Бухгалтерія: бюджет»

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану особливості закупівель врегульовано окремим документом — постановою № 1691. Останні зміни до нього ми розглянули в минулому номері (див. газету «Бухгалтерія: бюджет», № 25/2022, с. 5). Водночас діючим залишається Закон № 9222, застосування якого замовниками в умовах воєнного стану (за наявності технічних, практичних і ресурсних можливостей) залишається незмінним (детальніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 17/2022, с. 8). І саме для таких замовників Мінекономіки підготувало коментований лист, присвячений застосуванню ст. 17 Закону № 922.

Постанова КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану від 28.02.2022 р. № 169.
Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 р. № 922-VIII.

Суть і застосування

Як відомо, ст. 17 Закону № 922 визначає підстави для відмови в участі в процедурі закупівлі. За наявності підстав, визначених:

  • ч. 1 ст. 17 Закону № 922, замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі в процедурі закупівлі та зобов’язаний відхилити тендерну пропозицію учасника;
  • ч. 2 ст. 17 Закону № 922 — у замовника є право відмовити учаснику в участі в процедурі закупівлі та відхилити тендерну пропозицію учасника.

Водночас відповідно до ч. 3 ст. 17 Закону № 922 учасник процедури закупівлі в електронній системі закупівель (далі — ЕСЗ) під час подання тендерної пропозиції підтверджує відсутність підстав, передбачених пп. 5, 6, 12 і 13 ч. 1 та 2 цієї статті.

При цьому замовник не вимагає документального підтвердження інформації, що оприлюднена у формі відкритих даних та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним, або публічної інформації, що є доступною в ЕСЗ. Лист, що коментується, присвячений застосуванню ст. 17 Закону № 922 у зв’язку з введенням воєнного стану. Та з перших його рядків міністерство зазначає, що дані роз’яснення пов’язані з дотриманням у процесі проведення процедур закупівель вимог вищевказаної статті.

У зв’язку з цим нагадаємо, що процедури закупівель передбачені саме Законом № 922. Натомість замовники, що працюють за постановою № 169, процедури закупівель не застосовують. Так, з 29.06.2022 р. здійснювати публічні/оборонні закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування процедур закупівель/спрощених закупівель, визначених Законом № 922 та Законом № 8083, можуть замовники, визначені ч. 9 ст. 3 Закону № 9224/державні замовники у сфері оборони та замовники, що здійснюють закупівлі товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану відповідно до постанови № 1855.

Закон України «Про оборонні закупівлі» від 17.07.2020 р. № 808-IX.
Закупівлі для гарантованого забезпечення потреб оборони, що здійснюються Міноборони та його розвідувальним органом, МВС, СБУ, Нацгвардією, Нацполіцією, Держприкордонслужбою, Службою зовнішньої розвідки, Держспецзв’язку, Держспецтранспорту, ДСНС, Управлінням держохорони та іншими військовими формуваннями та/або частинами.
Постанова КМУ «Деякі питання здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для задоволення нагальних потреб функціонування держави в умовах воєнного стану» від 02.03.2022 р. № 185.

Усі інші замовники мають здійснювати публічні закупівлі, вартість яких становить або перевищує 50 тис. грн, із використанням електронного каталогу та/або порядку проведення спрощених закупівель, встановленого Законом № 922.

Однак, як ви ж напевне пам’ятаєте, під час проведення спрощеної закупівлі не потрібно вимагати інформацію, передбачену ст. 17 Закону № 922. Адже спрощена закупівля не є процедурою закупівель, перелік яких наведено в ст. 13 цього Закону, та в спрощеній не передбачено подання тендерної пропозиції.

Тож підтверджується висновок: коментований лист розрахований на замовників, які в умовах воєнного стану продовжують здійснювати закупівлі за Законом № 922. Потреба в його підготовці виникла в Мінекономіки у зв’язку зі складнощами, з якими стикнулись як замовники, так і учасники закупівель в умовах обмеженого доступу до певної категорії інформації.

Відкрита інформація... не відкрита

Ми вже зазначили вище, що в умовах мирного часу відповідно до норм ч. 5 ст. 17 Закону № 922 під час проведення процедур закупівель замовник самостійно перевіряє інформацію, що оприлюднена у формі відкритих даних згідно із Законом про публічну інформацію6 та/або міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, доступ до яких є вільним, або публічної інформації, що є доступною в ЕСЗ, не вимагаючи від учасника документального підтвердження такої інформації.

Закон України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 р. № 2939-VI.

Проте в умовах воєнного стану все не так просто. Адже постановою № 2637 визначено, що на період дії воєнного стану міністерства, інші центральні та місцеві органи виконавчої влади, державні та комунальні підприємства, установи, організації, що належать до сфери їх управління, для забезпечення належного функціонування інформаційних, інформаційно-комунікаційних та електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів, володільцями (держателями) та/або адміністраторами яких вони є, та захисту інформації, що обробляється в них, а також захисту державних інформаційних ресурсів, можуть вживати додаткових заходів, зокрема зупиняти, обмежувати роботу інформаційних, інформаційно-комунікаційних та електронних комунікаційних систем, а також публічних електронних реєстрів.

Постанова КМУ «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану» від 12.03.2022 р. № 263.

У зв’язку з цим на час дії воєнного стану в Україні вільний доступ до відомостей, що містяться в таких системах, було тимчасово зупинено або обмежено.

Тож, як перевірити потрібну інформацію, Мінекономіки з’ясувало в суб’єктів, до компетенції та повноважень яких належить надання відповідної інформації, зокрема щодо способів її отримання, та узагальнило в листі, що коментується.

Відомості про судимість і кримінальну відповідальність Пунктами 5, 6 ч. 1 ст. 17 Закону № 922 передбачено підтвердження відсутності судимості та непритягнення до кримінальної відповідальності фізособи — учасника чи службової (посадової) особи, що підписала тендерну пропозицію (або уповноважена на підписання договору в разі переговорної процедури закупівлі). Листом від 23.05.2022 р. № 12655/16-20228 МВС роз’яснило порядок отримання відповідних відомостей.

Зокрема, відомості про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України, надаються у формі витягів з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» (далі — ІАС).

В ІАС за бажанням заявника формується два види Витягів про:

  • відсутність (наявність) судимості (скорочений);
  • притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінальним процесуальним законодавством України (повний).

Замовити витяг в електронній формі можна за посиланням https://vytiah.mvs.gov.ua.

Витяг, що виготовлений в електронній формі, завіряється електронною печаткою служби єдиної інформаційної системи МВС (далі — ЄІС МВС) та надсилається на вказану заявником адресу електронної пошти.

ДО ВІДОМА. Наразі Витяг можливо отримати лише в електронному вигляді.

Після налагодження роботи відповідного електронного сервісу в регіональних сервісних центрах МВС або віддалених пунктах реєстрації акредитованого центру сертифікації ключів МВС у випадках, передбачених законодавством, та за бажанням Заявника Витяг може бути надано в паперовій формі.

Легітимність Витягу може бути перевірена через офіційний вебсайт МВС або з використанням сервісної послуги ЄІС МВС у формі прикладного програмного інтерфейсу, Єдиного державного вебпорталу електронних послуг або електронного кабінету громадянина.

Заборгованість зі сплати податків Як повідомляє ДПС у листі від 31.05.2022 р. № 3694/5/99-00-13-01-058, на період дії воєнного стану в Україні доступ до інформації, розміщеної на вебпорталі ДПС, зокрема в рубриці «Відкриті дані», електронному податковому сервісі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» тощо, зупинено.

Отримати інформацію щодо відсутності, розстрочення і відстрочення заборгованості із сплати податків і зборів платник може лише в електронному кабінеті чи подавши відповідну заяву. Взаємодія ДПС і ЕСЗ наразі залишається на стадії проєкту. Тож перевірити інформацію самостійно замовники не зможуть.

Відомості з ЄДР Так само з метою захисту та збереження інформації, що міститься в Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, на час дії воєнного стану обмежено відкритий доступ до відомостей з цього реєстру. Відомості з нього, за повідомленням Мін’юсту в листі від 24.05.2022 р. № 38570/44897-26-22/19.1.38тимчасово не надаються за онлайн-запитами користувачів. Однак таку інформацію про перебування в процедурах банкрутства суб’єктів можна отримати за письмовим запитом замовника закупівель до відповідних Міжрегіональних управлінь юстиції за місцем знаходження суб’єкта, щодо якого запитується інформація. Відомості будуть надані у формі інформаційного листа за результатом перевірки наявної інформації щодо суб’єктів, зазначених у запиті замовника (крім адміністративно-територіальних одиниць, у межах яких припиняється доступ користувачів до єдиних та державних реєстрів, держателем яких є Мін’юст).

Відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань в електронному доступі за допомогою прикладного програмного інтерфейсу надаються виключно посадовим особам державних органів.

Корупційні порушення Відомості про юрособу, яка є учасником процедури закупівлі, що внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, отримати наразі також не можна.

Можливості роботи з реєстром, які пов’язані з пошуком та переглядом відомостей стосовно осіб, притягнутих до кримінальної, адміністративної та/або дисциплінарної відповідальності за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, перевірка сформованих інформаційних довідок, а також аналітичний блок реєстру, не будуть відновлені до моменту припинення або скасування воєнного стану в Україні. Про це повідомило НАЗК листом від 31.05.2022 р. № 23-06/12865-228.

Натомість наразі агентство відновило тимчасово обмежену функцію з формування інформаційних довідок з реєстру в онлайн-режимі стосовно фізичних та юридичних осіб за допомогою їх кваліфікаційних електронних підписів та електронних печаток9. Тобто відповідну інформацію про себе можуть отримати учасники.

Який вихід? Втім не все так погано. Мінекономіки все ж бачить вихід із ситуації та можливість забезпечення вимог ст. 17 Закону № 922.

Зокрема, як повідомляє ДП «Прозорро» в листі від 10.06.2022 р. № 206/01/659/118, технічна можливість формування в електронній Системі звіту з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (ЄДР) та довідки з Державної податкової служби України про відсутність заборгованості із сплати податків і зборів (обов’язкових платежів), наразі в ЕСЗ реалізована в повному обсязі. Тобто це вже трохи допоможе замовникам.

Що ж до іншої інформації, на думку Мінекономіки, під час проведення процедури закупівлі за відсутності вільного доступу замовника до публічної інформації, що міститься у відкритих єдиних державних реєстрах, або публічної інформації, що є доступною в електронній системі закупівель, перевірка замовником інформації щодо відсутності підстав, визначених у ст. 17 Закону № 922, здійснюється з урахуванням особливостей законодавства правового режиму воєнного стану, зокрема наявних тимчасових обмежень у вільному доступі до такої інформації. Тому під час проведення торгів замовник самостійно з урахуванням вимог законодавства правового режиму воєнного стану та інформації, вказаної у вище перелічених листахвизначає в тендерній документації, в який спосіб підтверджується учасником відсутність підстав для відмови в участі в процедурі закупівлі, передбачених зазначеною статтею.

 

№ 26, 2022  (с. 8)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку