Журнали

Медична бухгалтерія 17 серпня, 2020
16
С
Спостережна, опікунська й наглядова ради: хто за що відповідає?

Пункт «г» ч. 1 ст. 7 Основ законодавства України про охорону здоров’я (Закон України від 19.11.1992 р. № 2801-XII) гарантує можливість здійснювати громадський контроль та нагляд у сфері охорони здоров’я. Зауважимо, що законодавством передбачена можливість створювати при ЗОЗ різні дорадчі, наглядові та управлінські органи, такі як спостережна, наглядова та опікунська ради. Який із цих органів ефективніший та сприятиме більш продуктивній діяльності закладу? Аби дати відповідь на це запитання, спочатку розглянемо основні характеристики цих органів, які наведені в таблиці нижче.

(Примірне положення про опікунську раду при закладі охорони здоров’я, затверджене наказом МОЗ від 23 липня 2014 року № 517; Типове положення про спостережну раду закладу охорони здоров’я, затверджене постановою КМУ від 27 грудня 2017 року № 1077)

-A
A+

№ 16, 2020  (с. 18)

Архив номеров

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку