Журнали

Бухгалтерія: бюджет 07 листопада, 2022
41
Д

Допорогові закупівлі: нові пороги — нова інструкція

(коментар до наказу ДП «ПРОЗОРРО» «Про затвердження Інструкції про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування та зупинення дії наказу ДП "ПРОЗОРРО" від 19.03.2019 р. № 10 (зі змінами)» від 20.10.2022 р. № 25)

-A
A+

Людмила Линник, юрист газети «Бухгалтерія: бюджет»

Наказом, що коментується, ДП «Прозорро» затвердило нову Інструкцію про порядок використання електронної системи закупівель у разі здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в особливостях здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування (далі — Інструкція № 25).

Відповідно, на цей же період (воєнний стан + 90 днів) зупинено дію «мирної» Інструкції, затвердженої наказом ДП «Прозорро» від 19.03.2019 р. № 10 (далі — Інструкція № 10).

Новий документ розроблено під Особливості № 11781, які набрали чинності 19.10.2022 р. (положення цього документа ми розглянули в газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 39/2022, с. 11).

Особливості здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджені постановою КМУ від 12.10.2022 р. № 1178.

Загалом Інструкція № 25 мало відрізняється від своєї попередниці. Розглянемо її.

Про що йдеться? Отже, Особливості № 1178 запроваджують нові вартісні пороги в публічних закупівлях. Так, закупівлі:

1) товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. грн;

2) послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. грн;

3) робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн грн,

здійснюються з обов’язковим застосуванням електронної системи закупівель (далі — ЕСЗ) шляхом проведення відкритих торгів (далі — ВТ) або використанням е-каталогу.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Пороги для всіх одні (для окремих сфер збільшених порогів більше немає).

Відповідно до п. 11 Особливостей № 1178 для здійснення закупівель, вартість яких є меншою за вищевказані пороги, замовники можуть використовувати ЕСЗ відповідно до умов, визначених адміністратором ЕСЗ, у тому числі е-каталог для закупівлі товарів.

Як відомо, адміністратором системи є ДП «Прозорро», яке не забарилось з оновленням правил використання ЕСЗ для допорогових закупівель. 25.10.2022 р. відповідний документ — Інструкція № 25 — набрав чинності.

Інструкція № 25, як ми вже зазначили, стосується тих закупівель, вартість яких є меншою за пороги, визначені Особливостями № 1178. Тобто регулює так звані допорогові закупівлі в умовах воєнного стану, які замовники вирішать провести в ЕСЗ.

ДО ВІДОМА. Ні на закупівлі із застосуванням е-каталогів, ні на закупівлі без використання ЕСЗ Інструкція № 25, як і її «мирна» попередниця, не поширюється. У разі здійснення таких закупівель без використання ЕСЗ замовник і надалі укладає прямі договори та обов’язково оприлюднює в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, але вже відповідно до п. 38 розд. Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 922. Тобто також не пізніше, ніж через 10 робочих днів з дня укладення такого договору.

Порядок закупівель З набуттям чинності наказом, що коментується, замовники в разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує суму, що встановлена в Особливостях № 1178 (а також незамовники в розумінні цього Закону при закупівлях на будь-які суми для вибору постачальника товарів, надавача послуг чи виконавця робіт), можуть використовувати ЕСЗ шляхом (п. 1 розд. 2 Інструкції № 25):

  • здійснення закупівель через е-каталог, у порядку, визначеному законодавством,
  • та/або шляхом здійснення закупівель у порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, визначеному згідно зі ст. 14 Закону № 922виключно в частині оголошення, подання пропозицій, звернення за роз’ясненням, звернення з вимогою про усунення порушень, надання відповідей, оцінки, розгляду, відхилення пропозицій, визначення переможця, відміни закупівлі.

Таким чином, як і раніше, на допорогові закупівлі ст. 14 Закону № 922 поширюється лише в частині порядку (процесу) проведення закупівлі, а не в самій суті цієї закупівлі. А отже і ст. 41 Закону № 922 щодо укладання, виконання і внесення змін до договору на них теж не поширюватиметься.

Дані закупівлі включаються до річного плану. В ЕСЗ обирається функціонал «спрощена».

Під час проведення закупівлі в порядку, аналогічному до порядку проведення спрощених закупівель, розгляд пропозицій відбувається відповідно до пп. 11, 12 ст. 14 Закону № 922 з урахуванням положень п. 3 розд. ІІ Інструкції № 25.

Жодних інших особливостей порівняно з «мирною» Інструкцією № 10 у новому документі немає. Тож закупівельникам не важко буде зорієнтуватись.

Хто застосовує? Застосовують Інструкцію № 25 замовники і незамовники. Згідно з п. 3 Інструкції № 25 замовники закупівлі — це замовники, визначені в ч. 1 ст. 2 Закону № 922. Тобто, це:

1) органи держвлади та органи місцевого самоврядування;

2) органи соціального страхування;

3) юрособи, які є підприємствами, установами, організаціями (крім визначених пп. 1 і 2 ч. 1 ст. 2 Закону № 922та їх об’єднання, які забезпечують потреби держави або тергромади, якщо така діяльність не здійснюється на промисловій чи комерційній основі, за наявності однієї з визначених ознак2;

1) юридична особа є розпорядником, одержувачем бюджетних коштів;
2) органи держвлади чи ОМС або інші замовники володіють більшістю голосів у вищому органі управління юрособи;
​3) у статутному капіталі юрособи державна або комунальна частка акцій (часток, паїв) перевищує 50 %.

4) юрособи та/або суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність в одній або декількох окремих сферах господарювання, визначених ч. 2 ст. 2 Закону № 922, та відповідають хоча б одній з визначених у цій нормі ознак.

Також п. 3 Інструкції № 25 (як і її попередницею — Інструкцією № 10) передбачено термін «незамовники». Це юридичні особи, інші суб’єкти підприємницької діяльності, що не відповідають критеріям, визначеним у ст. 2 Закону № 922.

Хто проводить? Теоретично допорогові закупівлі не регулюються Законом № 922. Немає згадки про відповідальну особу і в Особливостях № 1178. Тому їх може проводити уповноважена особа (далі — УО) або відповідальна особа, якщо таку призначить замовник.

Але відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону № 922 відповідальною за організацію та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі є УО. Тому, на нашу думку, це має бути УО.

№ 41, 2022  (с. 6)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку