Новини

Повідомлення ДПСУ щодо заборони ФОПам витрачати кошти з підприємницьких рахунків на власні потреби

09.01.2020

Державна податкова служба України на сторінці у Facebook звертає увагу, що  Національний банк України заборонив ФОПам витрачати кошти з підприємницьких рахунків на власні потреби.

Тепер ФОП не зможе розплачуватися в супермаркеті з підприємницької картки.

Після сплати податків, зборів та інших платежів ФОП можуть перерахувати кошти з підприємницьких рахунків на непідприємницькі рахунки.

З них можна використовувати гроші на власні потреби.

НАГАДУЄМО: НБУ постановою Правління від 27.12.2019 № 162 вніс зміни до Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів, затвердженої постановою Правління НБУ від 12.11.2003 року № 492, якими спростив порядок відкриття та закриття банківських рахунків.

Крім того, Нацбанк заборонив використовувати поточні рахунки ФОП та ФО,  які провадять незалежну професійну діяльність, для операцій, пов’язаних із власними потребами. Зокрема,  п. 14 Інструкції допонено новим абзацем другим: 

"За поточними рахунками в національній валюті фізичних осіб-підприємців/фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, здійснюються всі види розрахунково-касових операцій відповідно до умов договору та законодавства України, крім операцій, пов’язаних із власними потребами. Ці особи після сплати податків, зборів та інших платежів, передбачених законом, мають право перерахувати кошти з таких рахунків на власні поточні рахунки, відкриті для власних потреб."

За матеріалами ДПСУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку