Журнали

Місцева рада 21 листопада, 2022
11
Щ

Щодо виплати допомоги для оздоровлення при наданні щорічної відпустки посадовим особам місцевого самоврядування

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
Лист від 06.04.2020 р. № 3511-06/22904-09
Додаток до матеріалу:

-A
A+

Мінекономіки розглянуло <…> звернення <…> і повідомляє таке.

Відповідно до статті 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (зі змінами) (далі — Закон) посадовим особам місцевого самоврядування надається щорічна відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законами України не передбачено тривалішої відпустки, з виплатою допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу.

При цьому згідно з підпунктом 3 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» керівникам органів місцевого самоврядування надано право у межах затвердженого фонду оплати праці надавати працівникам допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Зауважуємо, що це одна й та сама допомога, виплата якої у розмірі посадового окладу є обов’язковою (гарантованою Законом). Разом з тим, за наявності коштів ця допомога може бути виплачена у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.

Одночасно зазначаємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами та мають інформаційно-рекомендаційний характер.

Заступник Міністра Юлія СВИРИДЕНКО

№ 11, 2022  (с. 32)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку