Журнали

Бухгалтерія: бюджет 10 жовтня, 2022
38
Щ

Щодо збереження середнього заробітку педагогічним та науково-педагогічним працівникам

Міністерство економіки України
Лист від 04.10.2022 р. № 4711-06/68341-09
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Міністерство економіки України додатково опрацювало питання щодо збереження середнього заробітку педагогічним та науково-педагогічним працівникам і повідомляє.

Частиною другою статті 57 Закону України «Про освіту» передбачено гарантії держави педагогічним та науково-педагогічним працівникам, які передбачають, зокрема, що у разі проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період за такими працівниками зберігається попередній середній заробіток.

Отже, зазначені гарантії поширюються на педагогічних та науково-педагогічних працівників, лише які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

У зв’язку із зазначеним просимо лист від 27.09.2022 р. № 4711-06/66974-03 вважати неактуальним.

Одночасно інформуємо, що листи міністерств не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційно-рекомендаційний характер.

Заступник Міністра економіки України Т. Бережна

№ 38, 2022  (с. 6)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку