Журнали

Зарплата та кадрова справа 27 червня, 2022
12
Щ

Щодо здійснення централізованого тимчасового зберігання документів у зв’язку із введенням воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 24.02.2022 р. № 48/5378/2-22
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

 

У зв’язку із введенням воєнного стану на території України відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 та Закону України «Про правовий режим воєнного стану» у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою належної організації роботи в умовах особливого періоду звертаймо вашу увагу на необхідність виконання положень Закону України «Про правовий режим воєнного стану», зокрема пункту 36 частини другої статті 15 цього закону, в частині повноважень військових адміністрації населених пунктів на відповідній території щодо здійснення централізованого тимчасового зберігання документів, нагромаджених у процесі документування трудових правовідносин, зокрема трудових книжок працівників.

Слід зазначити, що у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1993 р. № 301 «Про трудові книжки працівників» трудові книжки зберігаються на підприємствах, в установах і організаціях, а при звільненні працівника трудова книжка видається йому під розписку в журналі обліку. Відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на керівника підприємства, установи.

Враховуючи вищевикладене, прошу організувати відповідну роботу, спрямовану на збереження трудових книжок працівників.

Міністр Віктор ЛЯШКО

№ 12, 2022  (с. 26)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку