Журнали

Бухгалтерія: бюджет 09 травня, 2022
17
Щ

Щодо медичного огляду в умовах воєнного стану

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 21.04.2022 р. № 26-04/17/744/ЗПІ-22//912
​Додаток до матеріалу:

-A
A+

Директорат громадського здоров’я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України розглянув у межах компетенції <…> запит <…> щодо медичного огляду в умовах воєнного стану та повідомляє.

На сьогодні заклади охорони здоров’я здійснюють планові заходи з урахуванням вимог наказу МОЗ від 24.02.2022 р. № 374 «Про затвердження Тимчасових заходів у закладах охорони здоров’я з метою забезпечення їх готовності для надання медичної допомоги постраждалим внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України», який діє на період дії Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». Заклади охорони здоров’я, які знаходяться на території проведення бойових дій, медичні огляди та інші планові заходи не проводять.

Відповідно до ст. 169 КЗпП проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року за власні кошти організовує роботодавець.

Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій затверджено наказом МОЗ від 21.05.2007 р. № 246 <…>.

В. о. Генерального директора Директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності О. Даниленко

№ 17, 2022  (с. 21)

Архiв номерiв

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку