Журнали

Місцева рада 16 листопада, 2020
11
Н
Новоутворені громади та райони після виборів: реорганізація ОМС, виконання бюджетів та майнові питання

Виборчі перегони завершились. Результати виборів підраховано, перші сесії заплановано, призначено, а подекуди і проведено. Втім, це тільки початок. Попереду вирішення організаційних, майнових та кадрових питань, пов’язаних з реорганізацією органів місцевого самоврядування (далі — ОМС) сформованих територіальних громад та новоутворених районів. Законодавча база у цьому питанні ще доопрацьовується. Принаймні на момент підготовки номера 03.11.2020 р. відповідний законопроєкт № 3651д1 ВРУ прийняла за основу зі скороченою підготовкою до другого читання. Побачить світ новий Закон вже після виходу цього номера нашої газети чи раніше — поки що невідомо. Проте, судячи з проєкту, можна сказати, що процедура реорганізації відбуватиметься за сценарієм, схожим на добровільне об’єднання громад. Що ради можуть зробити вже зараз і що їх очікує найближчим часом, спробуємо спрогнозувати у цій статті.

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій.
-A
A+

№ 11, 2020  (с. 15)
Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку